His First Flight Questions and Answers Class 9

If you are looking for Questions and Answers to the “His First Flight Questions and Answers Class 9 ” poem then you have come to the right place. Here you will get All Exercise Answers.


His First Flight Questions And Answers


Today in this post we will discuss the answers to all the questions in the story of “His First Flight“, the eighth chapter of class 9 English.

আজকে আমাদের এই পোস্টে নবম শ্রেণীর ইংরেজির অষ্টম চ্যাপ্টার অর্থাৎ “হিস ফার্স্ট ফ্লাইট” কবিতার সমস্ত প্রশ্নের উত্তর আলোচনা করব।


His First Flight Exercise 1


Tick the correct answer from the given alternatives:

(1) At night the seagull slept in a little

(a) nest

(b) hole

(c) turret

(d) burrow

Answer: At night the seagull slept in a little – hole.

(2) The ledge faced the

(a) north

(b) south

(c) east

(d) west

Answer: The ledge faced the – south.

(3) The colour of the seagull’s body was

(a) red

(b) black

(c) blue

(d) grey

Answer: The colour of the seagull’s body was – grey

(4) The two brothers and sisters of the seagull were lying on the

(a) pain

(b) plateau

(c) valley

(d) hill

Answer: The two brothers and sisters of the seagull were lying on the – plateau

(5) The mother seagull had picked up a piece of

(a) meat

(b) insect

(c) fish

(d) straw

Answer: The mother seagull had picked up a piece of – fish


His First Flight Exercise 2


Answer the following questions within fifteen words :

(a) What was the first catch of the seagull’s older brother?

Answer: The first catch of the seagull’s elder brother was herring.

(b) Why did the seagull feel the heat?

Answer: The seagull felt the heat because he had not eaten since the previous nightfall and there was no food left in the straw nest. On top of the that the sun was just over his head.

(c) What did the seagull dive at the fish?

Answer: The seagull’s mother came within the reach of his beak with a fish. But she did not come nearer and then maddened by hunger he dived at the fish. The sight of food prompted him to dive at the fish.

(d) What happened when the seagull soared upwards?

Answer: When the seagull soared upwards, his father and mother uttered a joyous scream and flapped their wings again and again excitedly as it was his first flight.


His First Flight Exercise 3


Answer the following within twenty-five words:

(a) Why was the seagull afraid when he ran forward to the brink of the ledge?

Answer: The seagull ran forward to the brink of the ledge and saw the great expanse of the sea stretched down beneath and it was miles down. He felt afraid as he was sure that his wings would never support him to fly.

(b) What were the seagull’s two brothers and sister doing on the plateau?

Answer: The seagull’s two brothers and sisters were lying on the plateau. They were dozing with their heads sunk into their wings.

(c) What happened after the seagull’s feet into the sea?

Answer: The seagull’s feet sank into the sea, and then his belly touched it and he sank no further. He was floating on it. And around him his family was screaming and praising him as he had made his first flight.


His First Flight Exercise 4


NounVerbAdjectiveAdverb
beautybeautifybeautifulbeautifully
dangerendangerdangerouscareful
carefulnesscarestrongstrongly
strengthstrengthen
His First Flight Questions and Answers Class 9

His First Flight Exercise 4


Rewrite the sentences changing the form of the underlined words as directed:

(1) He is known for his honesty. (change into adjective form)

Answer: He is known for his honest nature.

(2) She spoke with kindness. (change into adverb form)

Answer: She spoke kindly.

(3) The sun shone brightly. (change into noun form)

Answer: The sun shone with brightness.

(4) She gave a wise judgment. (change into verb form)

Answer: She judged wisely.

Tales of Bhola Grandpa Meaning | Question and Answers

All about a Dog Meaning | Question and Answers

Autumn Meaning | Question and Answers

A Day in the Zoo Meaning | Question and Answers

All summer in a Day Meaning | Question and Answers

Mild the Mist Upon the Hill Meaning | Question and Answers

Tom Loses a Tooth Meaning | Question and Answers

His First Flight Meaning | Question and Answers

The North Ship Meaning | Question and Answers

The Price of Bananas Meaning | Question and Answers

A Shipwrecked Sailor Meaning | Question and Answers

Hunting Snake Meaning | Question and Answers

Leave a Comment

TS SSC Class 10 Result 2022 : Check Out Now HPBOSE Class 10 Result 2022 : Check Out Now TS Inter Result 2022 : Check Out Now ৩৭% মানুষ বিটকয়েনকে একটি আইনি মুদ্রা বানাতে চায় Ather 450 Plus ইলেকট্রিক স্কুটারের সামনে Ola ব্যর্থ